שילוב סרטוני MOOC בהוראה בכיתה

01
צפייה משותפת במליאה
מקרינים את הסרטון במליאת הכיתה, ועוצרים אותו במקומות שדורשים הבהרה או סיכום. במקומות אלה מנגישים לתלמידים פעילויות המאפשרות העמקה ותרגול של התכנים, לדוגמה: דיון במליאה, משחק קצר, שאלה או תרגיל.

03
למידת עמיתים
מחלקים את הכיתה לקבוצות של 3-4 תלמידים. כל קבוצה אחראית על מושג או רעיון אחר מתוך הסרטון, אותו תלמד את שאר הכיתה באמצעות הדגמה או פעילות (מומלץ להכין את ההסבר בקובץ שיתופי כגון google slides או padlet).
כל התלמידים ימלאו דף מסכם הכולל את הידע שהוצג על ידי הקבוצות.

05
בניית תוצר מסכם שיתופי -
מילון מושגים או ספר קורס
לאחר הצפייה הראשונית בסרטון, מחלקים את הכיתה לקבוצות. כל קבוצה אחראית על מושג אחד/מספר מושגים אותם היא מכניסה למילון מושגים שיתופי (במסמך שיתופי או באפליקציה שיתופית אחרת) או ל"ספר הקורס" הכיתתי.

07
רפלקציה
לאחר צפייה בסרטון מבקשים מהתלמידים לכתוב סיכום ורפלקציה אישית.
לדוגמה: הסבר על מושג שהבינו, ציון מושג שלא הבינו ו/או כתיבת שאלה שעולה להם מתוך הצפייה.
מומלץ לבצע את המשימה באמצעות ה-padlet, המאפשר הצגה, שיתוף ותגובות.

02
צפייה אישית ועיבוד בזוגות
אפשרית במעבדת מחשבים או בנייד עם אזניות. התלמידים צופים באופן אישי בסרטון ועונים במשותף על דף צפייה או מבצעים משימה המדגימה את תכני הסרטון.
בהמשך, ניתן לדון במה שהתלמידים כתבו או ביצעו.

04
ג'יגסו (תצרף)
כל קבוצה מתמחה במושג או רעיון אחד מהסרטון ומכינה לו הסבר, מומלץ בקובץ שיתופי כגון google slides. בהמשך, יוצרים קבוצות חדשות המורכבות מ"מומחה" אחד מכל קבוצה.
כל אחד מהמומחים מלמד את שאר הקבוצה את מה שלמד וכולם ביחד צריכים לבצע משימה או לענות על שאלות.

06
כיתה הפוכה
התלמידים צופים בסרטון בבית, בליווי משימה לימודית אישית. לדוגמה: העלאה של מושגים ושאלות על הסרטון בלוח פאדלט, הכנה של מושג להדגמה, מענה על דף עבודה מקוון ועוד. בכתה, מתבצע דיון והעמקה בהמשך לתוצרי הלמידה בבית.

07
יצירת מפת מושגים על הסרטון
יצירה של מפת מושגים/חשיבה אישית או שיתופית המכילה את המושגים והרעיונות שנמצאים בסרטון. ניתן להשתמש בכלים דיגיטליים ליצירת מפות מושגים כגון: jamboard, whimsical ועוד.