איך זה עובד?
המורים המקצועיים בבית הספר מלמדים את הקורסים המקוונים (MOOCs) - אשר פותחו והופקו בדקאנט לחדשנות בהוראה ובלמידה של האוניברסיטה. התלמידים מגיעים לביקור חוויתי חד פעמי באוניברסיטה, לומדים להכיר את הקמפוס תוך כדי משחק, ופוגשים את מרצי הקורסים פנים מול פנים לשיח בגובה העיניים.
בסוף השנה, התלמידים ניגשים לבחינה האקדמית באוניברסיטה, ממש כמו סטודנטים מן המניין, וצוברים קרדיט אקדמי. צוות עיר אקדמית מלווה את המורים והתלמידים ונותן תמיכה פדגוגית קהילתית ולוגיסטית לאורך השנה.
ד"ר חוה בן חורין
מנהלת תוכן מיזם עיר אקדמית
בוגרת תואר שני בכימיה ותואר שלישי בטכנולוגיות בחינוך.
לפני שהגיעה למרכז לחדשנות בלמידה: ראש תכנית ומרצה בתכניות להסבת אקדמאים להוראת המדעים במסגרת תכנית חותם ומכללת לוינסקי לחינוך, מעצבת למידה ויועצת בתחום פדגוגיה דיגיטלית במרכז לטכנולוגיה חינוכית ובמכללת לוינסקי לחינוך.
קלישאה נכונה הקשורה ללמידה: "מטרת השיעור היא שהתלמיד יִלְמַד ולא שהמורה יְלַמֵּד״ (יחיאלי, 2020).
מי אנחנו?
פרופ' ליאת קישון רבין
דיקאנית הדקאנט לחדשנות בהוראה ובלמידה של אוניברסיטת תל-אביב
חברת סגל בכירה בחוג להפרעות בתקשורת ונשיאת הפדרציה האירופאית להפרעות שמע.
מובילה תהליכי שינוי של מדיניות האוניברסיטה בתחום החדשנות בהוראה ולמידה. קישון-רבין היא הראשונה המכהנת בתפקיד זה, שנוצר בעקבות המעבר ללמידה מקוונת בעולם האקדמי בעת משבר הקורונה.
פרופ' אודרי אדי-רקח
מרצה בבית ספר לחינוך באוניברסיטת תל-אביב
מתמחה בסוציולוגיה של החינוך. במחקריה היא עוסקת באי שוויון חברתי וחינוכי ובחיפוש אחר הדרכים לצמצם פערים חברתיים בחברה הישראלית דרך מערכת החינוך וקידום ההשכלה בקרב קבוצות חברתיות שונות.
דלית מור
מנהלת פדגוגית מיזם עיר אקדמית
בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני בטכנולוגיה ולמידה.
לפני שהגיעה למרכז לחדשנות בלמידה: דלית עבדה כרכזת הדרכה בעמותת תפוח (Appleseeds Academy) – הפועלת לצמצום הפער הדיגיטלי בישראל. במסגרת התפקיד הדריכה וליוותה עשרות מדריכים מרקעים שונים בהוראת טכנולוגיה לאוכלוסיות יעד שונות.
קלישאה נכונה הקשורה ללמידה: "באמצע הקושי שוכנת ההזדמנות". אלברט איינשטיין.
רוני ברגמן
מנהלת קהילת TAU OUT
בוגרת תואר ראשון בניהול ומדעי החברה ותואר MBA במנהל עסקים עם התמחות בהתנהגות ארגונית.
קהילת TAU OUT זוהי קהילה בה חברים כל המורים והמדריכים המלמדים את הקורסים המקוונים של אוניברסיטת תל אביב מחוץ לקמפוס. רוני אחראית על הקשר בין חברי הקהילה ובין הקהילה לאוניברסיטה. בנוסף, אחראית על יצירת מפגשים, יוזמות ותכנים מעניינים שיעזרו לחברי הקהילה בשילוב הקורסים בהוראה.
לפני שהגיעה למרכז לחדשנות בלמידה: רוני עבדה כמנהלת תכנית בעמותת "אחריי"'.
קלישאה נכונה הקשורה לקהילה: "אם אתה רוצה ללכת מהר לך לבד. אם אתה רוצה להגיע רחוק לך יחד". פתגם אפריקאי.